Anda Suka Blog Ini?

::Followers::

Monday, May 11, 2009

Marah..Geram...Sedih!!!!!!


Ada jer yang buat aku naik hangin time aku baru nak masuk umur 23 tahun ni. Aku bengang..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ni aku nak marah kat adik aku ni..Rupa-rupanya camera aku yang dia pinjam rosak...ni yang buat aku rasa nak melempang orang ni..dah lama tak marah orang nihh..Patutlah..aku rasa tak selamat kalau camera sampai kat tangan dia ni..masalahnya..bukan dia yang guna..dia bagi kakak angkat dia yang memang tak terangkat dan tak reti nak jaga barang orang dengan baik.Aku rasa naik angin jer dengan adik aku ni..nak kata bebal tak bebal.Ni aku keluar semua dah ni time aku marah!!!!!Kisahnya, pagi ni aku telefon mami aku..tahu tak..????aku jaga barang-barang aku..dengan baik walaupun tengok aku ni jenis buat derk jer dengan barang-barang aku..ingat senang ke aku nak beli semua tu???Memang si kakak angkat dia yang gendut tu..tak reti nak jaga barang aku..Aku dah cakap dah hari tu..kalau sapa tak reti nak guna camera aku tuh jangan guna!!!!!Kalau aku kata bengong kan marah kat aku balik..Aku memang jaga mulut aku..tapi kalau dah aku rasa panas, menggeletar seluruh badan..aku akan sembur!!!!Aku rasa nak marah jer dengan gendut bengong nih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Suatu hari..kalau kakak angkat dia tu datang rumah aku..siap lah..aku layan macam mana..Aku tak pernah nak kurang ajar dengan orang..aku tak pernah nak mulut leser dengan orang..tapi jangan buat aku kurang ajar..memanglah mak aku cakap benda nak rosak..kan aku dah cakap dahhh..kalau mung Duan..mung nak guna..jaga baik-baik..yang adik aku ni tak reti konon nak berbudi bahasa dengan orang..bagi pinjam..Mung tahu tak..aku bagi pinjam kat mung..bukan kat kakak angkat mung yang bengong tuhhhhhhhhhhh!!Dahla nak pinjam..bagitahulah aku sepatah..mesej aku ker..ni tak..tak tahu prosedur nak guna barang orang ker.Aku rasa meluat..patutlah..aku dah rasa dah..memang..tak lama camera aku tu..aku beli masa sem 3..dan sem 5 duduk dengan dia..memang lepas ni aku tobat..kalau benda-benda yang aku sayang aku tak bagi dah nak pinjam..melainkan aku ada sekali..kalau tak..manusia ni tak reti nak hargai..ni aku rasa nak menangis ni..sebelum ni..aku ada ke kedekut dengan orang..Mak aku cakap nak pergi baiki..baiki apanya???Cubalah baiki..tapi aku rasa aku nak minta ganti dengan kakak angkat dia tu kalau rosak teruk, apa-apa..jangan ingat aku slow-slow dalam part ni..aku tak boleh sound..kang aku sound terbakar telinga..!!!Mentang-mentang aku buat derk jer yer..!!!.Jadi, lain kali kena kedekut..bertegas..kalau tak reti nak amik pengajaran jugak tak tahulah aku!!!!!!!!Aku tak puas hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...tapi mak aku ni..kalau dengan adik aku nombor dua tu..tak per..tak per..tak per apa..jangan marah-marah..kalau beli dengan daun boleh lah...!!!!Dah barang tak reti nak jaga..tak per apa...???Memang aku rasa potong mood aku nak balik..aku angin tiba-tiba!!!!

Dahlah tak pernah jumpa pun kakak angkat dia tuh..boleh pulak..walaupun dah tahu camera tu aku punya..engkau tahu tak..aku ni..jenis rakam kemana-mana sahaja aku pergi..tapi aku rela..dah kata adik aku nak guna..aku bagi..satu semester aku hidup tak da camera..banyak benda memori..dan rakaman yang berharga aku lepas..setelah engkau guna..kalau ya pun kau nak guna..mesej lah aku kata nak pinjam daripada adik aku..yang Duan ni pulak tak reti bahasa..tahu dah yang kakak punya..pergi bagi kat orang tu apa pasal..????Kalau kecik-kecik..aku lempang dan rotan sekor-sekor dah ni...Hilang laptop aku tak mengamuk macam ni..tahu jerlah kan..kalau camera, yang paling hampir dengan aku..Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Aku ni rela..bagi adik guna..ingat adik guna dengan baik..tapi adik pulak macam tak hargai apa yang kakak hulur..mentang-mentang aku ni jenis buat tak apa dengan semua hal..kakak rela berkorban..tengoklah nanti..macam mana aku nak bagi reti..yang pasti..mami aku cakap nak baiki..aku tak nak menyusahkan dia..tapi..engkau usahalah sendiri..nak baiki nanti..macam mana..aku tak nak susahkan mami aku..Aku sayang camera aku....sedih giler!!!!

Bersambung...,

YaAllah..sabar..sabar...NOR AFITI BT MOHD BASRI..........!!YaAllah, berilah aku kesabaran..apa makna disebalik kerosakan itu..YaALLAH..tapi aku sayang giler..............Kurniakan aku kesabaran itu...tenangkan aku...

5 comments:

datuk Y said...

atuk tumpang lalu yer, nt dah reda marah tu atuk datang semula....

AFITI said...

lalu ler tuk...kalau datuk Y hensem konpom sy reda..hahaha

CT Delima said...

Lorrrr...nape marah2 sgt ni cayang oii..jgn ler dok marah2 sgt nanti x naik seri kat muka tu hehehe

datuk Y said...

eh datuk mmg hensem per, kalah datuk K tu, tp dulu la, sewaktu Afiti lom lahir lg.... nenek kau tu (isteri atuk ler...hehe) pun masih anak dara lg masa time tuh...!!!

AFITI said...

hehehehe...sy kt kg dah..tak marah..cuma mungkin blog jadi tempat luah perasaan..hehehe..now..im okay...

::Window Shopping, Trendy and Design::

Doaku

http://www.youtube.com/watch?v=pLv-Nnr8XhI&feature=player_embedded#at=42