Anda Suka Blog Ini?

::Followers::

Friday, November 14, 2008

Aku Kena Tagged

Bismillahirrahmanirrahim..Aku kena tagged...apa aku nak tulis ni..disebabkan Kamil tagged aku,..sebagai menyahut cabaran yang mencabar kewanitaan aku,..aku jawab jew...(To Kamil-saya jawab ni..)..Mungkin nak mengorek kerahsiaan i kot..huhu...kalau tak pun...just nak tahu apa tentang dalaman aku ni...ok...Sebagai wanita yang agak ada muscle-muscle kat badan..kalah Malek Nor..so terima dengan seadaanya..cabaran ini..hihiiii

Phuh..!

PERIHAL 7 jawapan anda mestilah JUJUR,AMANAH,IKHLAS,SOPAN-SANTUN DAN BERPEGANG PADA PRINSIP…


1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.

* Dalaman kena kuat agama (bukan kuat badan je,haha... nanti leh imam kan aku
solat)...haha

* Penyayang tapi jangan mengada-ngada geli geleman jadinya(kantoi aku kamil!!!!!)
* Mengutamakan keluarga (of course dapat bimbing i jadi ibu mithali..hihiiii..lalala...)
* Memahami aku, myb sebab aku akan jadi seseorang yang very BERKERJAYA
* Baik tutur katanya
* Low Profile but intelektual (Leh berkongsi pandangan ngn aku nanti kawin..kehkeh)
*Suka mengusik gua..hahaha...(sebab membuatkan aku tersenyum)kehkeh


2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.
(Soalan memautkan aku.. hilang Cun aku.,.boleh buat aku garu kepala nak letak nama
sapa.. MINAT TAK BERMAKNA CINTA DAN TAK BERMAKNA SUKA TAPI
KERANA AKU RESPECT ATAS KAPASITI ORANG YANG AKU HORMATI...haahaha)

* MOHD BASRI BIN OTHMAN (MY PAPA)-menjadikan siapa diri aku hari ini-seorang yang ingin aku mewarisi cita-citanya yang tidak kesampaian- good philosopher
* CiKGU MUSTAFA yusof (MERANGKAP MENTOR@BAPA ANGKAT AKU LA
kiranya masa sekolah menjadikan aku multitasking, kesedaran tentang kejayaan)
* CIKGU MUHAMMAD BIN OTHMAN (membuatkan aku celik akal tentang nilai
kehidupan dan menjadikan aku multitasking dengan nilai yang diberikan)
* Semua Pensyarah aku yang lelaki..banyak nilai yang diorang berikan pada aku..
* MOHD HAFIZ B.OMAR (kemana la ustaz Apih sore ni...meninggalkan
aku,..mesej..call..sunyi sepi..=( ..sob-sob....)
* Sesiapa muka cam artis nasyid lelaki namanya Fitri..lelaki dahi licin jer aku
minat..hahahaha..(jangan ingat lelaki jer minat yang dahi licin)
*Actually...ramai yang nak mengorat aku terpaksa di rejek..sebab "Tut"(nama dirahsiakan..hohohohoo)-aku tak der masa nak mengorat sekarang..kawen je trus..nnt kad sampai time umo 27 tahun.5 tahun jer lagi...tak tahu sapa lagi jodohnya. (jawapan skema bagi kat Kamil)hihiiii..

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.
(Actually,..yang minat kat atas tu ker..kalau depa..aku cool jer..,tapi pernah la tut)

*Rileks..
* Bercakap dan bertanya tentang diri
*Banyak mendengar
*tak cover-cover..sebab i like to be real (sebab aku pemegang realiti terapi)hohoho
*Makan buat macam biasa, bedal ajer..xkisah pun..asal perut aku kenyang...real self beb!
*Mata tengok keliling jarang-jarang...yang penting aku dan dia...(future dating, 5 tahun
lagi)hahaha

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.

* Bercuti kat Bali (Romantik gituw)
* Dilawati ketika bersama menyambung pengajian ke prgkt tertinggi (myb pas kawen
aku ajak dia smbg blaja bersama di universiti yang sama juga,..InsyaALLAH)
* Nak G Jepun..bUNga sakura..(time bunga sakura luruh..aku menyanyi
hindustan..bergolek-golek..hahaha)-cross culture gituw...

* Makkah (Tunai Rukun Islam)
* Menghabiskan masa duduk dalam rumah puas-puas..heheh (jangan silap paham)
* Makan angin kemana-mana jer..sebab aku suka melancong gak
* Kejap nak pk...kat mana ni....???ke tapak projek heheehehe...(buat bisness nanti)

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.

* Al-quran (time rombongan datang)
* Baju yang tertulis namanya (aku pernah bagi kat seseorang..but now..let him go..dah
jadi kawan biasa)
* Tie
* Buku Falsafah (Matila aku kena falsafah nanti)
* Kad aku create sendiri (tanda aku sayang..dan menghargainya..perghh)
* Hati ( hati daripada isteri untuk suami beb!hehe
* Memasak (Air tangan isteri beb!sebagai hadiah setiap hari..hahaa)

6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.
(Suara aku tak best..cmner nak nyanyi..tapi leh la..setakat sumbang tu)

* Bunga CINTA LESTARI
* You are my everything (saya tak tiru yer Kamil)
* Lagu asalkan ada vokal suprano..hahahhaa(of course suami aku gelak-aku pun gelak
sama-sama)
* Aku mainkan sentimental music (like RICHARD CLADERMEN, BEST woo)...xperlu
nyanyi..abeh suara jer..(nak-nak time bulan madu..huhu)
* Lagu yang aku cipta sendiri untuk suami tersayang...(jiwo..)
*Tepuk amai-amai..(time aku dah ada anak..sama-sama nyanyi..hahaha)
*Lastly, lagu tak tahu korang agak-agak)-lagu P.RAMLEE OK GAk..ahahaha

7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.

* Kamil-special kes..buat balik...untuk kali kedua(wajib dan pas kat orang lain lepas ni
bukan saya-syarat wajib)
* Yatie
* Wana-junior
* Izzat
* Senior-mr Azero
* Cikgu Fazlie
* Kikiey

JAWAPAN ITU YANG HANYA TERMAMPU; KERANA CINTA SEBENAR UNTUK DIRIKU APABILA AKU DIIJABKABULKAN. JAWAPAN ITU HANYALAH JAWAPAN UNTUK BEBERAPA TAHUN AKAN DATANG.INSYAALLAH =)

p.s-Yang bernama tersebut, memandangkan kalian jer yang leh enjoy dengan bnda ni...dan otak jenis layan..maka saya tulis nama anda..memandangkan rakan-rakan list yang lain semuanya jenis profesional, dalam bidang masing-masing..bertaraf master dariku...so..inilah sahaja rakan blogger yang boleh diajak bergumbira...melayan...hehe)-TUNAIKAN TANGGUNGJAWAB ANDA-HEHE

3 comments:

kayjogja said...

Nak G Jepun..bUNga sakura..(time bunga sakura luruh..aku menyanyi
hindustan..bergolek-golek..hahaha)-cross culture gituw...pwegh..hindustan versi jepun..

waaaa...nape tagged lg..copy paste jawapan y lama leh x??..hehehe

AFITI said...

cannot go..kalau copy yang lama...hahaha....g jepun nynyi industan tu....just nk pelbagaikan versi..huhu...haha...

moHd nOr izZaT b. mOhd jOhAri said...

alaaaaa...... :)

::Window Shopping, Trendy and Design::

Doaku

http://www.youtube.com/watch?v=pLv-Nnr8XhI&feature=player_embedded#at=42