Anda Suka Blog Ini?

::Followers::

Friday, January 9, 2009

Selamatkan Saudaraku

Bismillahirrahmanirrahim.

Tepat jam 12.48 am ketika sedang membaca maklumat blog rakan, saya mendapat mesej daripada seorang sahabat.

"Maklumat terkini!Sekarang Umat Islam di Palestin sedang di sembelih dan Yahudi Laknatullah menggunakan bom berangkai fosforus, jika terkena fosforus ini, akan terbakar hatta besi pada lori boleh menjadi cair. Malahan boleh menjadi buta!Hancur KUFFAR!YaALLAH, kami hambaMU yang lemah, hanya ENGKAU sebaik-baik penolong,..YaALLAH!HANCURKANLAH MEREKA, YAHUDI!Sebarkan pada saudara ISLAM kita!TAKBIR!!!"

Lantas, terasa kulit saya seram sejuk selepas membaca mesej ini. Yahudi!Israel!Dasar laknat!Dalam hati ini bercampur perasaan marah, geram dan terbayangkan wajah-wajah saudara Islam yang bertempiaran lari, menangis, meraung dan darah berlumuran!Itulah yang bermain dalam fikiran dan hati ini! Seraya tangan ini menghantar mesej forward kepada shabat yang lain juga. Sejak kebelakangan ini, diri ini banyak berfikir tentang nasib mereka. Dalam hati bergembira, mengunyah makanan yang melimpah ruah, mereka di sana bagaimana. Tambah sedih apabila terbayang wajah orang-orang tua dan kanak-kanak yang cedera, berlumuran darah. Hanya doa yang mampu bagi insan yang bernama aku ini. Tiada kudrat untuk saya ini melawan mereka. Negara-negara ISLAM yang lain, sudah mula bertindakbalas memboikot barangan YAHUDI termasuklah negara kita ini!

Berikutan itu, saya ada terbaca dalam web i Luv Islam tentang pandangan Ustaz Maszlee Malek tentang kekejaman Israel. Mari sama-sama membaca semoga mendapat pengetahuan dan kesedaran.


Angka kematian di Gaza semakin meningkat dari hari ke hari. Seluruh dunia kini menumpukan tumpuan kepada serangan terbaru rejim Zionis yang diakui terbesar semenjak 1967.

Ikuti temuramah eksklusif wartawan Palestinkini , Gunx bersama Ustaz Maszlee Malek, seorang penganalisis isu Palestin yang tidak asing lagi yang kini berada di Durham, United Kingdom;

1-apakah sebenarnya yang membuatkan rejim Zionis melakukan serangan terbesar semenjak peperangan 1967 ini ? adakah ia ada kaitan dengan pilhanraya Israel Febuary nanti?

Serangan ini merupakan medan bagi para pengganas Zionis mengambil miledge politik mereka menjelang pilihanraya. Tiada seorang pun pemimpin parti di Israel yang akan berani menentang serangan ini keana takut tidak akan dipilih di dalam pilihanraya. Mereka akan saling berlumba menunjukkan siapa yang lebih brutal.

2-kenapa Mesir masih berdegil membuka pintu sempadan serta menghalang sebarang bentuk saluran bantuan kemanusiaan oleh negara-negara lain yang ingin menggunakan laluan sempadan mereka utk ke Gaza?

Tiada siapa yang tidak tahu bahawa Hosni Mubarak sebenarnya adalah lebih kejam dari rejim Zionis. Sepatutnya dia dicalonkan untuk menjadi presiden Israel berdasarkan rekod jenayah kemanusiaannya terhadap rakyatnya sendiri dan juga penduduk Gaza. Tanpa beliau rejim Zionis tidak akan dapat melakukan serangan hari ini. Di UK beberapa siri demo akan diadakan di hadapan kedutaan Mesir, begitu juga di beberapa negara lain, harap di Malaysia juga akan diadakan demo yang serupa.

Mungkin negara-negara Islam, terutamanya Msia boleh menarik kesemua pelajar-pelajar mereka di al-Azhar sebagai tanda protes, ini bermakna kehancuran ekonomi Mesir di zaman kemelut ekonomi dunia!

3-Menteri Luar Israel meminta dunia menuding jari kepada Hamas dan semua serangan Israel ini adalah sama sekali berpunca dari Hamas. apa pendapat saudara ?

Apabila seorang perogol bersenjata, bertubuh sasa cuba untuk merogol gadis sunti yang lemah tetapi mempunyai tae kwan do black belt, apakah gadis sunti itu akan membiarkan dirinya dicabuli? Agak pelik apabila si perogol mengadu 'anu'nya disepak, dan mengatakan beliaulah mangsa 'keganasan' gadis sunti yang lemah dan cuba mempertahankan dirinya!
4-Jumlah kematian meningkat kepada 345 orang setakat ini manakala beribu-ribu orang masih tercedera. Bantuan kemanusian pula di sekat utk di bawa masuk ? apa pandangan saudara dengan keadaan ini ?

Putuskan hubungan ekonomi dengan Mesir dan tarik kesemua pelajar-pelajar Muslim yang berada di Univ al-Azhar. Mesir adalah dalang utamanya! Mubarak adalah penjenayah utama sama seperti Olmert, Livni, Barak dan lain-lain. Jikalaulah si diktator Mubarak membenarkan pintu sempadan Refah dibuka, sudah tentu halini tidak timbul.

>5-Obama di perhatikan tidak dapat melakukan apa-apa dengan serangan terbaru Israel ini? apa pandangan saudara ? atau saudara mempunyai pandangan optimistik tersendiri?

Apakah yang diharapkan dari Obama?, bila masa pula beliau bersimpati dengan nasib rakyat Palestin?, beliau hanyalah seorang warga Amerika Syarikat (AS) berkulit hitam dari parti Demokrat, beliau hanya akan meneruskan polisi-polisi luar AS berkaitan Israel.

6-Setakat ini, dengan kematian beratus-ratus orang ini , apakah tindakan terkini pihak Hamas?

HAMAS seperti juga fraksi2 perjuangan yang lain telah bersumpah untuk mempertahankan rakyat, rumah dan tanah air mereka. Kita telah pun melihat serangan balas mereka, dan saya menjangkakan serangan yang lebih hebat akan mereka semua lakukan demi mempertahankan rakyat, rumah dan tanah air mereka.

7-Israel di laporkan akan melebarkan serangan udara kepada serangan darat. adakah ini merupakan serangan nekad Israel bagi melenyapkan Hamas dalam persada politik Palestin?

Sasaran mereka bukan hanya HAMAS, tetapi rakyat Gaza, rakyat Palestin kesemuanya. HAMAS adalah suara rakyat Palestin. Melenyapkan HAMAS bererti melenyapkan rakyat Palestin keseluruhannya.

8- Apa saranan saudara kepada masyarakat di Malaysia tentangan serangan terbaru rejim Zionis ini?

Rakyat Malaysia pelu lebih agresif. Cuba lihat di UK, hasil demo tiap-tiap hari, menteri luarnya David Miliband telah mengeluarkan kenyataan yang agak luar biasa mengutuk serangan tersebut. Namun ini tidak menyebabkan mereka menghentikan demo di depan kedutaan Israel, mereka akan tetap berdemo sehingga serangan dihentikan. Begitu juga di negara-negara Eropah yang lain.

Demo satu hal, satu lagi ialah kumpulan lobi, terutamanya di peringkat antarabangsa. Di zaman IT, pelbagai prasarana boleh dilakukan. Facebook merupakan satu wacana yang sesuai. Lobikan rakyat-rakyat negara Eropah agar mempengaruhi wakil-wakil mereka di EU untuk menjadikan Israel sebagai rejim Aparteid dan diboikot. Lobikan juga agar EU mula menghantar bantuan. Begitu juga dengan ASEAN dan OIC.

Interest group juga amat penting. Ke manakah kumpulan pro-wanita dan kanak-kanak di dalam hal ini. Sepatutnya kempen mengutuk serangan di peringkat antarabangsa telah dilakukan oleh kumpulan-kumpulan ini untuk membela nasib wanita dan kanak-kanak di Gaza.

Mungkin kelab simpatisan 'Balouchi sisters' boleh ditubuhkan untuk kempen di rantau Asia. Jadikan iktibar kematian lima kanak-kanak perempuan bersaudara itu sebagai tema kempen untuk dunia membantu. Kirimkan bantahan kepada negara-negara Arab berjiran agar masuk campur dan menyerang rejim Zionis.
Demikian temuramah yang dilakukan. Kejamnya mereka memperlakukan saudara ISLAM kita dan seolah-olah menindas dan melakukan penganiyaan kepada diri kita juga sebagai umat ISLAM

YAALLAH YA TUHANKU,.
AKU INI HAMBAMU YANG TERLALU LEMAH
AKU MEMOHON PETUNJUK DAN HIDAYAH
JANGAN ENGKAU PESONGKAN HATI AKU
SETELAH ENGKAU MEMBERI HIDAYAH PADAKU
AKU MEMOHON PADAMU, BANTULAH TINGKATKAN
KEIMANAN DIRIKU DAN SAUDARAKU DALAM
MENGHADAPI KEGETIRAN UJIANMU DI DUNIA INI
ENGKAU BANTULAH UMAT ISLAM UNTUK BANGKIT
DEMI MENEGAKKAN
PANJI AGAMAMU, ENGKAU BANTULAH SAUDARA
ISLAM KU DI PALESTIN
JANGAN ENGKAU BERIKAN UJIAN YANG BESAR INI
YAALLAH, KERANA AKU TIDAK SANGGUP MELIHAT
SAUDARAKU DISIKSA OLEH YAHUDI LAKNATULLAH
SEDEMIKIAN RUPA, ENGKAU BANTULAH MEREKA
YAALLAH DALAM MENGHADAPI JENAYAH INSAN
YANG KEJAM INI YAALLAH
ENGKAU MUSNAHKANLAH HASRAT DAN HATI KAUM YAHUDI ISRAEL
YANG KEJAM YAALLAH DAN ENGKAU BERIKANLAH KESEDARAN
KEPADA KAUM MEREKA

AKU TIDAK SANGGUP MELIHAT SAUDARAKU DI
PALESTIN BERMANDIAN DARAH
DI SIKSA KEJAM OLEH ISRAEL DAN LEBIH BAIK
ENGKAU AMBIL NYAWA MEREKA DENGAN KETENANGAN
DARIPADA DI SIKSA OLEH KAUM YAHUDI.
KERANA AKU INI MALU DAN SEDIH MELIHAT MEREKA
DIPERKOSA DENGAN MANDIAN DARAH.
AKU BERDOA PADAMU, SEMOGA ENGKAU BANTULAH
SAUDARAKU DI PALESTIN DAN LINDUNGILAH MEREKA
DENGAN SEBAIK-BAIK PELIHARAANMU.
LANTAS ENGKAU JANGAN SELERAKKAN DAN TERBALIKKAN
KAUM YAHUDI YANG MENGHURU-HARAKAN UMAT
ISLAM YAAALLAH TETAPI ENGKAU BERIKAN PETUNJUK
KEPADA MEREKA DAN KESEDARAN!BUKAKANLAH PINTU
HIDAYAH KEPADA MEREKA..TETAPI BERIKAN PETUNJUK PADA MEREKA..
TIADA GUNA MEMOHON DIHANCURKAN MEREKA...KERANA KAMI SESAMA
MANUSIA..ANDAI ENGKAU TENTUKAN UNTUK

UMAT ISLAM SELURUH DUNIA BANGKIT MENENTANG,
ENGKAU BUKALAH PINTU HIDAYAH UNTUK SELURUH
UMAT ISLAM DALAM MEMERANGI MUSUH-MUSUHMU INI YAALLAH!SEMOGA BERAKHIR PEPERANGAN DAN KEZALIMAN INSAN INI..
KEPADAMU TUHAN AKU MEMOHON PERTOLONGAN DAN
KEPADAMU AKU BERSERAH SEANDAINYA APA KETENTUANMU JIKA
INI YANG TERBAIK..,AMIEEN..

Perhatian, kepada semua pengunjung blog ini..diharapkan dapat membaca maklumat ini kerana tersangat PENTING!Sila Klik ya!
http://www.scribd.com/doc/4992871/Rahsia-Masjidil-Aqsa

No comments:

::Window Shopping, Trendy and Design::

Doaku

http://www.youtube.com/watch?v=pLv-Nnr8XhI&feature=player_embedded#at=42